{{resultat}}
YOUNG LIVING: Omega Blue 90 kapsułek
Cena: 178.00 PLN
- Dostępność: dostępny już wkrótce !
Chwilowo brak produktu na magazynie.
Zapytaj o produkt »
Rozpocznij przygodę życia jako dystrybutor lub użytkownik najczystszych terapeutycznych olejków na świecie.
Jeśli chcesz wejść w świat olejków eterycznych Young Living, zapraszamy do rejestracji.
Link do rejestracji konta na platformie Young Living znajduje się TUTAJ
Mój numer ID w Young Living: 1476605
Jeśli brakuje Ci informacji potrzebujesz pomocy przy rejestracji, napisz do nas: sklep@magia-urody.pl lub zadzwoń, tel.: +48 792 025 213.
Przydatne informacje:
Kwasy tłuszczowe Omega-3 i tran są podstawą dobrego zdrowia ! Są tak ważne, że naukowcy twierdzą , że Omega-3 mogą właściwie zapobiegać stanom zapalnym w naszym organizmie (podstawowy powód wystę powania miazdżycy tętnic, cukrzycy typu B, wieńcowych chorób serca, i innych chorób serca u dorosł ych). Niestety, ilość spożywanych przez nas tłuszczów Omega-3 spadła o 80% w ciągu ostatnich 80 lat. Coraz bardziej i bardziej nasze diety są wypełnione tłuszczami Omega-6, zwłaszcza chemicznie udoskonalonymi, „częściowo nasyconymi wodorem”, śmiercionośnymi - tłuszczami trans. Oleje Omega-3 zawierają podstawowe substancje odżywcze jak kwasy tłuszczowe ALA (alfa-linolenowy), EPA (eikozapentaenowy) i DHA (dokozaheksaenowy). Te długo-łańcuchowe kwasy tłuszczowe nie mogą być wytwarzane przez nasz organizm, więc musimy je dostarczać w naszej diecie lub przez suplementację.
Olejki eteryczne terapeutycznej jakości i kwasy tłuszczowe Omega-3 połączone jako potężny środek przeciwko dzisiejszym największym mordercom.
Pacjenci chorzy na Alzheimer’a w czwartym stadium końcowym, po otrzymaniu tranu jako suplementu w ciągu dwóch tygodni doświadczali dramatycznej poprawy. Dzięki temu, że programista komputerowy przyjmował tran z powodu dny, żyje dzisiaj po przejściu trzech ataków serca. Kobieta cierpiąca na nerwoból mięśni odczuła ulgę już pierwszego dnia kiedy zaczęła przyjmować tran.
Dlaczego Omega-3 są tak ważne ?
Zaobserwowane korzyści z przyjmowania olejów Omega są po prostu imponujące. Naukowo udowodniono, że Omega-3:
- zmniejszają ryzyko zachorowania na chorobę Alzheimer’a i zniedołężnienie starcze,
- zmniejszają ryzyko wystąpienia wieńcowych chorób serca, włączając zmniejszenie o 81% wystąpienia nagłej śmierci w wyniku niewykrytej choroby serca,
- redukują ból związany z dolegliwościami artretycznymi,
- zmniejszają nadciśnienie u dorosłych i zapobiegają wystąpieniu wysokiego ciśnienia krwi u dzieci,
- redukują symptomy choroby Crohn’a i zapalenia okrężnicy,
- poprawiają funkcje mózgu, zmniejszając efekt depresji, dwubiegunowości i zespołu nadpobudliwości psycho-ruchowej (adhd),
- zapobiegają wystąpieniu odporności na insulinę i zaburzeń metabolizmu.
To nie jest tran babci !
Jeśli kiedykolwiek miałeś w ustach łyżkę tranu jako dziecko, możesz mieć opory aby przyjmować kapsułki z tranem z powodu jego smaku. Ale współczesna nauka i technologia posunęły uzupełnianie diety tranem daleko do przodu. Imponujące badanie dotyczące Omega-3 spowodowały zasypanie rynku produktami z tranem. Jednak są między nimi spore różnice. Wyróżnia się cztery główne cechy jakie należy wziąć pod uwagę wybierając taki suplement:
- Czystość - z powodu wszechobecnego na świecie zanieczyszczenia, bardzo ważne jest, aby tran był czysty. Wyobraźmy sobie tran, który jest wolny od metali ciężkich (rtęci i ołowiu), od PCB, od dioksyn Czystość zaczyna się od właściwej ryby złapanej we właściwym miejscu. Mniejsze oleiste ryby, makrele, sardynki i anchois zapewniają bogate źródło olejów Omega. Ryby te są łowione w czystych wodach oceanu, naturalnie zawierają więc mniejsze ilości substancji zanieczyszczających. Preferowany jest tran, który jest dalej oczyszczany w delikatnym procesie rafinowania aby usunąć takie zanieczyszczenia jak rtęć czy ołów bez koncentracji rybiego posmaku, jak to dzieje się często w destylacji cząsteczkowej. Ten supernowoczesny opatentowany proces oczyszczania wydaje produkt, który przewyższa wszystkie przemysłowe wymagania pod względem czystości.
- Świeżość - z rybą należy obchodzić się delikatnie i przygotowywać szybko aby zminimalizować pierwsze zniszczenia przez utlenianie. Kiedy szukamy produktu Omega wzbogaconego olejkami eterycznymi powinniśmy wymagać 100% czystych olejków terapeutycznej jakości, uważnie chodowanych i preparowanych aby dostarczyć maksymalnie dużo aktywności biologicznej, energii i właściwości chemicznych żywej rośliny. Te wyjątkowe i potężne olejki są bardziej kosztowne niż syntetyczne i rozcieńczone olejki używane w większości znanych sklepów z kosmetykami i produktami zdrowotnymi, ale do uzyskania optymalnego bezpieczeństwa, efektywności i rezultatów potrzebne są tylko 100% czyste terapeutycznej jakości olejki eteryczne. Decydując, który produkt z tranem wziąć, szukajmy tych wzbogaconych następującymi olejkami eterycznymi. Olejki te nie tylko chronią tran w czasie wkładania w kapsułki i w butelce, chronią go także bardzo w naszym organizmie przedłużając jego stabilność nawet do 10 godzin. Olejek eteryczny clove (goździk) ma ogromną wartość w skali ORAC jako przeciwutleniacz: > 300,000 (na uncję). Badania opublikowane w Annals of Nutrition and Metabolism pokazały, że dodanie eugenolu znajdującego się w olejku clove do tranu z dorsza zmniejszyło stan zapalny o dodatkowe 30 procent. Olejek eteryczny lemongrass nie tylko oferuje dodatkowe przeciwzapalne właściwości ale zwiększa pozytywny wpływ na serce, jaki ma tran przez zmniejszenie poziomu cholesterolu. Olejek eteryczny myrrh był ceniony zarówno przez proroków jak i faraonów. Ma podwójne przeciwutleniające i przeciwzalane właściwości, które wzbogacają i wzmacniają formułę tranu. Olejek eteryczny blue (German) chamomile jast znany ze swoich potężnych właściwości przeciwutleniających i przeciwzapalnych. Tran zawierający blue chamomile będzie miał charakterystyczny niebieskawy odcień.
- Wchłanianie - nastęnym kluczowym zadaniem jest upewnienie się, że jak najwięcej kwasów Omega-3 dostaje się do naszego organizmu. Badania pokazują, że tran dostarczony dokładnie do jelit jest wchłaniany trzy razy lepiej niż uwolniony w żołądku. Tran zamknięty w kapsułce pokrytej warstwą chroniącą przed sokiem żołądkowym jest uwalniany bezpośrednio do jelit. Instytut Medycyny Stanów Zjednoczonych opublikował ostatnio wytyczne co do poziomu przyjmowania kwasów tluszczowych Omega-3 (adequate intake-AI) - minimum 1600 mg/dzień dla dorosłego mężczyzny i 1100 mg/dzień dla dorosłej kobiety. Amerykańskie Stowarzyszenie na Rzecz Chorób Serca (American Heart Association) zaleca osobom z dolegliwościami sercowo-naczyniowymi, wysokim poziomem cholesterolu i wysokim poziomem trójglicerydów, rutynowe przyjmowanie podwójnej dawki. Lekarze zalecają zwiększenie dawki osobom z bólami artretycznymi i depresją. Szukać należy tranu, który w sposób naturalny zawiera stosunek dwóch podstawowych kwasów Omega-3 (EPA i DHA). EPA powinien stanowić około 14-18 procent tranu a DHA pomiędzy 8-12 procent. Większe wartości mogą wskazywać na to, że tran był poddany dalszej obróbce, co mogłoby zwiększyć podatność na jełczenie i skoncentrować rybi posmak.
- Spełnianie wymagań - istnieją tylko dwa powody, dla których nie widzimy oczekiwanych rezultatów przyjmując dobrej jakości kwasy Omega-3. Przyjmujemy ich za mało lub nie wystarczająco długo. Głównym powodem zaprzestania przyjmowania tranu lub nie przyjmowania go wystarczająco często jest jego rybi posmak. Kapsułka pokryta warstwą chroniącą przed sokiem żołądkowym rozwiązuje ten problem na dwa sposoby. Po pierwsze, tran uwalniany jest w jelitach, co minimalizują rybi posmak. Plus, potraja się wchłanianie dostarczając terapeutycznych korzyści nawet przy małych dawkach.
Te cztery kryteria przekształcają ten produkt żywnościowy w bezpieczną i potężną pomoc dla naszego zdrowia. Oceniając produkt zawierający tran i mając na myśli te czynniki, możemy wybrać suplement, który jest czysty, łatwo przyswajalny, i niekłopotliwy w częstym przyjmowaniu.
Sposób użycia:
- Przyjmować 1 kapsułkę kapsułka trzy razy dziennie lub zgodnie z zapotrzebowaniem.
Uwagi:
- W okresie ciąży, przyjmowania leków, zanim użyjesz suplementu skontaktuj się z lekarzem.
FARMY YOUNG LIVING, więcej..
Niedawno firma Young Living obchodziła 20 rocznicę powstania.
- 1989—Young Living Founder and CEO D. Gary Young plants his first farm in Spokane, Washington, and fabricates his first distiller
- 1992—Gary purchases the first acreage of the farm in St. Maries, Idaho
- 1994—Gary and Mary Young found Young Living Essential Oils in Riverton, Utah
- 1994—Gary expands the farm in St. Maries
- 1995—Gary purchases land and begins farming in Mona, Utah
- 1996—Gary expands the Mona farm
- 1999—Young Living begins to expand internationally, launching in Japan and Australia
- 2003—Gary purchases the lavender farm in Simiane-la-Rotonde, France
- 2005—Gary purchases the farm in Guayaquil, Ecuador
- 2005—Opening of Young Living Europe Headquarters
- 2009—Grand opening of Mexico
- 2010—Operation begins at the distillery in Salalah, Oman
- 2011—Grand opening of Singapore
- 2011—Grand opening of Ecuador
- 2012—Grand opening of Peru
- 2013—Grand opening of Canada, Germany, and Hong Kong