{{resultat}}
YOUNG LIVING: NingXia Red - 2 x 750 ml (2 butelki)
Cena: 599.12 PLN
- Dostępność: w magazynie, dostawa w ciągu 5-7 dni
Ningxia Red - to magiczna mieszanka Lycium Barbarum i pięciu innych owoców, również bardzo silnych przeciwutleniaczy, która tworzy unikalny w swoim rodzaju produkt podtrzymujący zdrowie i witalność każdego z nas. W skład soku wchodzą również olejki eteryczne terapeutycznej jakości co jest w swoim rodzaju ewenementem na skalę światową. Ta nieprawdopodobnej mocy mieszanka jest unikatem nie do pobicia !
Najnowsze badania wykazują, że Ningxia Wolfberry (Lycium Barbarum z prowincji Ningxia – Chiny) ma najwyższy poziom antyutleniaczy spośród wszystkich znanych owoców i warzyw.
Starożytne żródła z przed wieków wspominają o niezwykłych właściwościach Wolfberry, opisują potencjał jaki zawiera, wspomagając witalność i mające moc regeneracji organów człowieka, to cudo natury występujące na dziewiczych rejonach prowincji Ningxia-Chiny.
Chińscy medycy z 14 wieku zalecali regularne spożywanie tej magicznej jagody, aby uregulować przepływ energi zwanej innaczej CHI, aby wspomóc nasze fizyczne ciała co prowadzi do długiego zdrowego życia. Współczesne nauki potwierdzają i pogłebiają wiedzę pochodzącą od starożytnych mędrców. Wolfberry jest essensją odżywiającą nasze ciało, zawiera najwyższy procent wartośći podstawowych składników odżywczych w perfekcyjnej równowadze !
Podobne właśćiwośći można również znaleść w innym pożywieniu, aczkolwiek nigdy w tak wysokiej zawartośći jak w Lycium Barbarum z prowincji Ningxia. Należało by spożyć wiele pełnych koszy owoców i warzyw każdego dnia, rezultat energi otrzymanej z Ningxia Red - JEST NIEZWYKŁY !
Nasze środowisko zawiera wiele toxyn, jest niemożliwe, aby żyć bez absorbcji ich do naszego organizmu, toxyny powodują wiele chorób i przyspieszają proces starzenia się komórek naszego organizmu.
Jak moglibyśmy wyeliminować toxyny i bronić się przed ich zgubnym wpływem ?
Jedną ze strategi jest stosowanie na codzień przeciwutleniaczy, aby uchronić nas przed nieodwracalnym procesem degradacji naszego organizmu.
Ningxia Red jest pełen wartości które bronią i zabezpieczają twój organizm przed zgubnym wpływem codzienności, daje Ci szansę na oczyszczenie i odbudowanie a także odmłodzenie organów twojego ciała każdego dnia jego stosowania.
NINGXIA RED - to najsilniejszy dostępny na rynku antyutleniacz !
W połowie lat 80-tych, kiedy naukowcy z Instytutu Żywienia Ningxia analizowali Ningxia wolfberry (nazywane przez rdzennych Chińczyków jagody Goji i Lycium barbarum L. przez botaników), odkryli oni, że mają przed sobą prawdziwą kapsułkę pełną witamin. Wagowo składająca się w ponad 15 procentach z protein, wolfberry zawiera ponad 21 podstawowych minerałów, 18 aminokwasów, i znaczące ilości chromu, poziom witamin jak tiamina (witamina B), niacyna (witamina B3), i witamina C jest niespotykanie wysoki.
Podsumowanie składników odżywczych Ningxia wolfberry:
- 67 razy więcej tiaminy (witamina B) niż w brązowym ryżu,
- 2 razy więcej niacyny (witamina B3) niż w drożdżach piekarskich,
- 3 razy więcej witaminy C niż w surowych pomarańczach,
- 5 razy więcej wapnia niż w surowym kalafiorze,
- 2 razy więcej beta karotenu niż w szpinaku.
Największe znane źródło witamin B1 i B3..
- Tiamina jest podstawą do prawidłowego wytwarzania energii, przemiany węglowodanów i funkcjonowania tarczycy. Braki tiaminy może powodować upośledzenie spalania węglowodanów i spadek poziomu hormonu energii tyreotropiny. Wolfberry ma też 100 razy więcej niacyny (witaminy B3) niż otręby owsiane. Ponad dwie dekady badań dokumentują zdolność niacyny do ochrony serca.
Trzy razy więcej witaminy C niż w surowych pomarańczach..
- Tylko 100 gram suchych Ningxia wolfberry zawiera podwójną zalecaną dzienną dawkę witaminy C (kwasu askorbinowego).
Zachowanie równowagi minerałów..
- Zachowanie odpowiedniej równowagi w poziomie minerałów jest bardzo ważne. Na przykład nadmiar dietetycznego wapnia lub miedzi może prowadzić do niedoborów cynku i słabej odporności. Z drugiej strony spożycie cynku w nadmiarze (300 mg dziennie) nie tylko zmniejsza odporność ale też przyczynia się do ubytku miedzi i anemii. Zarówno przekrój jak i równowaga minerałów w Ningxia wolfberry nie może się równać z niczym innym w królestwie roślin, z proporcją magnezu do wapnia prawie 1:1, cynku do miedzi 2:1 i potasu do magnezu 8:1.
Potas i magnez..
- Owoce wolfberry są także bogate w potas i magnez. Trzy uncjowa porcja suchych owoców zawiera prawie 1600 mg potasu co stanowi cztery razy więcej niż znajduje się w trzech uncjach banana, który uważa się powszechnie za owoc bogaty w potas. Potas jest jednym z najważniejszych minerałów dla naszego zdrowia i długiego życia, ponieważ jest odpowiedzialny za prawidłową równowagę elektrolitów i poziomu pH w komórce. Kiedy nadmiar sodu zaczyna się akumulować w połączeniu z brakiem potasu, może to prowadzić do nadciśnienia i wysokiego poziomu cukru we krwi, obie te dolegliwości mogą prowadzić do zmniejszenia GABA (kwas aminomasłowy-gamma) i wywołać nacisk na podwzgórze i przysadkę mózgową. To może bezpośrednio przyczynić się do niewystarczającego poziomu hormonu wzrostu, którego poziom spada wraz ze starzeniem się.
Wysoko proteinowa elektrownia..
- Z zawartością 15.6% protein w swojej wadze, Ningxia wolfberry ma więcej protein niż pyłek pszczeli. Jest bogata w różne aminokwasy. Ningxia wolfberry zawiera ponad 1% aminokwasu L-argininy, więcej niż inne pożywienie. Pokazano, że arginina wywołuje biologicznie duży efekt, od zmniejszania ciśnienia krwi, stymulowania hormonu wzrostu i poprawiania krążenia po zwalczanie cukrzycy i poprawianie odporności.
Błonnik składnik życia..
- Z wagową zawartością błonnika ponad 20%, Ningxia wolfberry ma więcej błonnika niż otręby owsiane i dwa razy więcej błonnika niż gryka. Ningxia wolfberry ma największy procent zawartości błonnika wśród całego pożywienia naturalnego.
Wysokie spożycie błonnika wpływa bezpośrednio na:
- Zmniejszenie ryzyka zachorowania na raka. Błonnik przyspiesza pracę jelit, minimalizując kontakt z substancjami szkodliwymi. Jest to szczególnie ważne jeśli spożywamy produkty pochodzenia zwierzęcego.
- Lepszą kontrolę poziomu cukru we krwi. Pokarmy z dużą ilością błonnika mają niski indeks glikemiczny pomagają równoważyć lub obniżać poziom cukru we krwi. Wysoki poziom cukru we krwi niszczy tętnice, prowadzi do chorób sercowo naczyniowych, zwyrodnienia plamki żółtej, nadciśnienia i uszkodzenia nerek.
- Zmniejszenie ryzyka wystąpienia chorób serca. Błonnik i minerały są potrzebne do właściwego metabolizmu tłuszczy i wydalania nadmiaru cholesterolu.
Ningxia wolfbery jest bogata także w rozpuszczalny błonnik, który jest bardzo wydajny w wydalaniu trój glicerydów i cholesterolu z krwi i obniżania ryzyka wystąpienia choroby serca. Liczne badania powiązały wysokie spożycie rozpuszczalnego błonnika z obniżeniem ciśnienia krwi i poprawą kondycji sercowo naczyniowej.
Więcej niż witaminy, minerały i amino-kwasy..
- Ningxia wolferry to znacznie więcej niż multiwitamina: jest to dosłownie róg obfitości wypełniony egzotycznymi roślinnymi substancjami odżywczymi, które jak udowodniono ochraniają wątrobę, oczy, serce i DNA w komórkach przed związanym z wiekiem pogorszeniem się ich kondycji i chorobami.
Nie wszystkie cukry są równe..
- Potwierdzono, że suche jagody używane powszechnie przez ludzi z obszaru Ningxia, mają jeden z najniższych indeksów glikemicznych wśród całego pożywienia. Indeks glikemiczmy mierzy wpływ pożywienia na poziom cukru we krwi na dwie godziny po jedzeniu. Czym niższy indeks glikemiczny, tym mniejszy wzrost poziomu cukru we krwi.
Na pierwszy rzut oka trudno było by stwierdzić czy suche jagody z tak małą zawartością wody mają tak ogromny wpływ na poziom cukru surowicy. Ostatnie badania chemiczne potwierdziły, że suche jagody mają indeks glikemiczny o wartości 29, jest to 2/3 mniej niż glukoza i 50% mniej niż biały chleb czy gotowane ziemniaki.
Ostatecznie może synergia wszystkich tych substancji odżywczych jest odpowiedzialna za zdolności Ningxia wolfberry do wspomagania tylu różnych funkcji w naszym organizmie. Według biochemika dr Riu Liu z Uniwersytetu Cornell, dodatkowy i synergistyczny efekt roślinnych substancji chemicznych w owocach i warzywach jest odpowiedzialny za te potężne właściwości anty-utleniające i przeciw rakowe. Wyjaśnia to dlaczego pojedynczy antyutleniacz nie może zastąpić kombinacji naturalnych fito-chemikaliów w owocach i warzywach, aby osiągnąć takie korzyści zdrowotne.
Pijmy na zdrowie !!!
Stosowanie:
- 29.5ml - 59ml dwa razy dziennie. Wstrząsnąć przed użyciem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 30 dni.
Produkty powiązane:
FARMY YOUNG LIVING, więcej..
Niedawno firma Young Living obchodziła 20 rocznicę powstania.
- 1989—Young Living Founder and CEO D. Gary Young plants his first farm in Spokane, Washington, and fabricates his first distiller
- 1992—Gary purchases the first acreage of the farm in St. Maries, Idaho
- 1994—Gary and Mary Young found Young Living Essential Oils in Riverton, Utah
- 1994—Gary expands the farm in St. Maries
- 1995—Gary purchases land and begins farming in Mona, Utah
- 1996—Gary expands the Mona farm
- 1999—Young Living begins to expand internationally, launching in Japan and Australia
- 2003—Gary purchases the lavender farm in Simiane-la-Rotonde, France
- 2005—Gary purchases the farm in Guayaquil, Ecuador
- 2005—Opening of Young Living Europe Headquarters
- 2009—Grand opening of Mexico
- 2010—Operation begins at the distillery in Salalah, Oman
- 2011—Grand opening of Singapore
- 2011—Grand opening of Ecuador
- 2012—Grand opening of Peru
- 2013—Grand opening of Canada, Germany, and Hong Kong