{{resultat}}
Manuka Health New Zeland Ltd: Mleczko pszczele Royal Jelly w Miodzie Manuka MGO™ 100+ 250g
Cena: 148.00 PLN
- Dostępność: dostępny już wkrótce !
Chwilowo brak produktu na magazynie.
Zapytaj o produkt »
Świeże, nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly w Miodzie Manuka MGO™ 100+
Skład:
- Miód Manuka MGO™ 100+ (99,4%),
- nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly (0,6%).
Miód Manuka Manuka MGO™ 100+ zawdzięcza swoje właściwości istotnej żywieniowo zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 100 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka MGO.
Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly jest wysoce bogate w proteiny, aminokwasy, lipidy naturalne hormony minerały, kwas foliowy, kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, kompleks witamin B, C, D i E.
Zastosowanie:
- Kombinacja Miodu Manuka MGO™ 100+ i nowozelandzkiego mleczka pszczelego Royal Jelly wykazuje korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, utrzymanie równowagi hormonalnej u kobiet w okresie menopauzy, utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu. Wpływa korzystnie na kondycję skóry i włosów.
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna (kJ)....1320
- Białko (g) mniej niż....0,4
- Węglowodany (g)...79,6
- w tym cukry (g)....78,1
- Tłuszcz (g)....mniej niż 0,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)....mniej niż 0,1
- Sód (g)....0,012
Składniki aktywne w 1 łyżeczce
- Miód Manuka MGO™ 100+....4,97g
- Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly....0,03g
Ostrzeżenie:
- Nie stosować u osób uczulonych na produkty pochodzenia pszczelego oraz na którykolwiek ze składników preparatu.
Zalecane spożycie:
- od 1 do 2 łyżeczek do herbaty dziennie na 30 minut przed posiłkiem.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Masa netto:
- 250 g (50 porcji)
Informacje podstawowe o Miodzie Manuka MGO™ 100+
Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 100+ charakteryzuje się istotną, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg (MGO™ 100+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych Miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Naukowo potwierdzone właściwości
Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości Miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności Miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.