{{resultat}}
Manuka Health New Zeland Ltd: Miód Manuka MGO™ 250+ 250g z ekstraktem z zielonej herbaty
Cena: 99.00 PLN
- Dostępność: dostępny już wkrótce !
Chwilowo brak produktu na magazynie.
Zapytaj o produkt »
Przez wieki, zielona herbata była ceniona za właściwości wpływające na stan zdrowia i korzystny wpływ na hamowanie procesu starzenia się. Od wielu pokoleń zielona herbata była stosowana do detoksykacji, poprawy przepływu krwi i do ogólnej poprawy funkcjonowania układu odpornościowego.
Skład:
- Miód Manuka MGO™ 250+ (99,76%),
- ekstrakt z zielonej herbaty (0,24%) (EGCG).
Działanie:
- Miód Manuka MGO™ 250+ zawdzięcza swoje właściwości wysokiej zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 250 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródł em unikatowych właściwości miodu Manuka MGO™.
Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje korzystny wpływ na funkcje odpornościowe oraz posiada właściwości przeciw starzeniu. Składnik Galusan epigallokatechiny (EGCG), to najbardziej aktywny składnik zielonej herbaty. Jest 100 krotnie skuteczniejszy od witaminy C oraz 25-krotnie efektywniejszy od witaminy E w zwalczaniu wolnych rodników w skórze.
Zastosowanie:
- Korzystny wpływ na odporność organizmu oraz prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, korzystanie wpływa na stan skóry.
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna (kJ)....1320
- Białko (g) mniej niż....0,4
- Węglowodany (g)...79,6
- w tym cukry (g)....78,1
- Tłuszcz (g)....mniej niż 0,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)....mniej niż 0,1
- Sód (g)....0,012
Składniki aktywne w 1 łyżeczce
- Miód Manuka MGO™ 250+....0,59g
- Galusan epigallokatechiny....0,0012g
Ostrzeżenie:
- Nie stosować u osób uczulonych na produkty pochodzenia pszczelego oraz na którykolwiek ze składników preparatu.
Zalecane spożycie:
- od 3 do 4 łyżeczki do herbaty (5g) dziennie na 30 minut przed posiłkiem.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Masa netto:
- 250 g (50 porcji)
Informacje podstawowe o Miodzie Manuka MGO™ 250+
Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 250+ charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych Miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Naukowo potwierdzone właściwości
Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości Miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności Miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).
Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.