Manuka Health New Zeland Ltd: Miód Manuka MGO™ 250+ 250g z ekstraktem z zielonej herbaty

Miód Manuka MGO™ 250+ 250g z ekstraktem z zielonej herbaty

Cena: 99.00 PLN

  • Dostępność: w magazynie, dostawa w ciągu 3-4 dni

Przez wieki, zielona herbata była ceniona za właściwości wpływające na stan zdrowia i korzystny wpływ na hamowanie procesu starzenia się. Od wielu pokoleń zielona herbata była stosowana do detoksykacji, poprawy przepływu krwi i do ogólnej poprawy funkcjonowania układu odpornościowego.

Skład:

Działanie:

Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje korzystny wpływ na funkcje odpornościowe oraz posiada właściwości przeciw starzeniu. Składnik Galusan epigallokatechiny (EGCG), to najbardziej aktywny składnik zielonej herbaty. Jest 100 krotnie skuteczniejszy od witaminy C oraz 25-krotnie efektywniejszy od witaminy E w zwalczaniu wolnych rodników w skórze.

Zastosowanie:

Wartość odżywcza w 100g

Składniki aktywne w 1 łyżeczce

Ostrzeżenie:

Zalecane spożycie:

Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.

Masa netto:

Informacje podstawowe o Miodzie Manuka MGO™ 250+

Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 250+ charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych Miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości Miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności Miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.

Więcej informacji o miodzie Manuka: