{{resultat}}
{{post.nazwa}}
{{post.desc}}
YOUNG LIVING: Blue Agave Natural Sweetener (naturalny słodzik) - 237 ml

Cena: 96.00 PLN
- Dostępność: dostępny już wkrótce !
Chwilowo brak produktu na magazynie.
Zapytaj o produkt »
Blue Agave - przepyszny nektar z agawy, naturalny słodzik preferowane przez ludzi dbających o zdrowie, do stosowania w żywności i do napojów. Charakteryzuje się smakiem porównywalnym do rozrzedzonego miodu lub lekkiego syropu klonowego. Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu, dzięki czemu jest idealny dla tych, o szczególnych potrzebach żywieniowych i tych, którzy nie chcą uzywać sacharozy lub sztucznych słodzików.
Syrop z agawy powstaje z wyciśniętego z rdzenia agawy soku, który zostaje przefiltrowany i podgrzewany w celu przeprowadzenia procesu hydrolizy wodorowęglanów w cukry. Przefiltrowany i podgrzany sok zostaje skoncentrowany do konsystencji syropu, którego barwa waha się od jasnej do ciemnej, zależnie od stopnia przeprowadzenia procesu. Syrop z agawy jest w wielu przepisach kulinarnych stosowany zamiast cukru lub miodu. Weganie zastę pują nim miód. Używany jest także jako słodzik w zimnych napojach takich jak mrożona herbata, ponieważ posiada bardzo dobrą rozpuszczalność w wodzie.

Wartości odżywcze:
- Kalorie: 20,
- Węglowodany: 5.2 g na porcję,
- Błonnik: 0 g na porcję,
- Cukier: 5.2 g na porcję
Stosowanie
- Blue Agave jest słodsza od cukru, indeks glikemiczny tylko 11 (cukier ma indeks glikemiczny na poziomie 68-85). Należy użyć 1/2 do 3/4 szklanki zamiast 1 szklanka cukru.
FARMY YOUNG LIVING, więcej..

Niedawno firma Young Living obchodziła 20 rocznicę powstania.
- 1989—Young Living Founder and CEO D. Gary Young plants his first farm in Spokane, Washington, and fabricates his first distiller
- 1992—Gary purchases the first acreage of the farm in St. Maries, Idaho
- 1994—Gary and Mary Young found Young Living Essential Oils in Riverton, Utah
- 1994—Gary expands the farm in St. Maries
- 1995—Gary purchases land and begins farming in Mona, Utah
- 1996—Gary expands the Mona farm
- 1999—Young Living begins to expand internationally, launching in Japan and Australia
- 2003—Gary purchases the lavender farm in Simiane-la-Rotonde, France
- 2005—Gary purchases the farm in Guayaquil, Ecuador
- 2005—Opening of Young Living Europe Headquarters
- 2009—Grand opening of Mexico
- 2010—Operation begins at the distillery in Salalah, Oman
- 2011—Grand opening of Singapore
- 2011—Grand opening of Ecuador
- 2012—Grand opening of Peru
- 2013—Grand opening of Canada, Germany, and Hong Kong